Geluiden

Wat kan ik hier?

Geluiden opnemen welke later op diverse manieren gebruikt kunnen worden binnen het belplan.

Geluiden

Geluidsbestand via de browser opnemen

Er kan in een aantal browsers via de microfoon (indien aanwezig) een geluid worden opgenomen. De nieuwste browsers van Chrome, Firefox & Opera ondersteunen dit. Volg onderstaande stappen om een geluid op te nemen.

• Accepteer de waarschuwing en sta toe dat er geluiden via de browser opgenomen kunnen worden
  • Selecteer "bestand opnemen"
  • Klik op record, het opnemen start direct
  • Na het opnemen kan je de opname direct terugluisteren
  • Ben je niet tevreden, neem dan opnieuw op, de oude opname vervalt.

Geluidsbestand via Audacity opnemen

• Download het open-source programma Audacity en installeer het op je PC of Mac.
  • Start de opname en spreek de tekst in.
  • Bewerk de opname zo nodig.
  • Sla het bestand op als een .wav-bestand. (.mp3 en .mp4 zijn ook toegestaan, maar .wav is het gemakkelijkst).
  • Voeg het bestand toe via "Bestand uploaden" en selecteer het gekozen bestand

Een geluidsbestand opnemen kan op vrijwel elke smartphone ook eenvoudig. Bij een iPhone is er bijvoorbeeld de standaard app Dictafoon om een geluidsbestand op te nemen.

Geluid uploaden

• Voer een naam en beschrijving in
  • Wil je dit bestand direct gebruiken als melding, vink dan "Voeg melding toe" aan.
  • Wil je dit bestand enkel gebruiken als Voicemail melding, laat "Voeg melding toe" dan achterwege.
  • Klik op "Opslaan" om het geluid op te slaan
  • Het kan 15 minuten duren voordat een bestand ook daadwerkelijk te horen is.