Geluiden

Geluidsbestand opnemen

• Download het open-source programma Audacity en installeer het op je PC of Mac.
  • Start de opname en spreek de tekst in.
  • Bewerk de opname zo nodig.
  • Sla het bestand op als een .wav-bestand. (.mp3 en .gsm-bestanden zijn ook toegestaan, maar .wav is het gemakkelijkst).
  • Een geluidsbestand opnemen kan op vrijwel elke smartphone ook eenvoudig.
  • Bij een iPhone is er bijvoorbeeld de standaard app Dictafoon om een geluidsbestand op te nemen.

Geluidsbestand uploaden

• Ga in het menu naar Geluiden en klik vervolgens op Toevoegen.
  • Voer een naam en beschrijving in.
  • Selecteer het bestand en klik daarna op Opslaan.
  • GeluidUploaden-600.jpg.
  • Ga terug naar het hoofdmenu en klik daar op Meldingen.
  • Klik op Toevoegen en geef een naam in voor de melding.
  • Selecteer het juiste geluid en druk vervolgens op Opslaan.