Aastra toestellen instellen VoIP

Op deze pagina vind je de instellingen voor de Aastra SIP toestellen. Let op: Bij sommige recente toestellen staat deze informatie op twee tabbladen. Wij gebruiken hiervoor Global SIP Settings

IP-adres achterhalen

• Ga naar het “Menu”. Selecteer daar “Phone status” en dan “IP Address en MAC adressen”.
  • Ga in je browser naar dit ip-adres en neem de instellingen van ons screenshot over.
  • Voer hier, indien nodig, gebruikersnaam en wachtwoord in.
  • Screen Name 1/2 mag je zelf verzinnen. Bijvoorbeeld "201 Henk".
  • Phone Number is het "Account ID".
  • Authentication Name is ook het "Account ID". Dit is de inlognaam van het VoIP account dan je wilt instellen en bestaat uit 9 cijfers. Let op dat je dit Account ID dus tweemaal invult.
  • Password spreekt voor zich en is het wachtwoord wat bij dit VoIP account hoort.
  • Verder dien je bij "Proxy server", "Outbound proxy server" & "Registrar Server" overal sip.verbonden.nl in te voeren. Ons advies is om te verbinden op poort 6060.
  • Klik op "Save settings" en je kunt bellen.

• Screenshot 1