Gigaset N300A IP toestellen instellen VoIP

Op deze pagina vind je de instellingen voor de Gigaset N300A VoIP toestellen. De Gigaset N300A IP is een eenvoudig te configureren hybride DECT IP-basisstation voor zowel het vaste telefoonnet als internettelefonie (VoIP). Het toestel ondersteunt tot 3 parallelle gesprekken, 6 verschillende lijnen en 6 compatibele Gigaset-handsets.

• Log in op de webinterface van de telefoon.
  • Voer hier, indien nodig, een pincode in. Dit is standaard "0000".
  • Ga naar Instellingen -> Telefonie -> Lijnen.

Vul de onderstaande informatie in:

• Naam of Nummer. Hier vul je de naam in van de gebruiker, bijvoorbeeld: Henk 201.
  • Provider: Andere provider.
  • Login-naam: Dit is de inlognaam van het VoIP account dan je wilt instellen en bestaat uit 9 cijfers. Let op dat je dit Account ID ook invult bij "Gebruikersnaam".
  • Login-wachtwoord: spreekt voor zich en is het wachtwoord wat bij dit VoIP account hoort.

Dit zijn de basis instellingen. Ga nu door naar "geavanceerde instellingen tonen".

• Proxy: sip.verbonden.nl.
  • Proxy poort: 5060 of 6060.
  • Registratieserver: sip.verbonden.nl.
  • Poort Registratieserver: 5060 of 6060.
  • Registratie ververstijd: 180 maar mag lager, bijvoorbeeld 30.
  • Stun: nee.
  • Uitgaande server: sip.verbonden.nl.
  • Uitgaande proxy-poort: 5060 of 6060.
  • Netwerkprotocol selecteren: UDP.