Yealink toestellen instellen VoIP

Op deze pagina vind je de instellingen voor de Yealink T20P, T22P, T26P, T28P en VP530 toestellen. De Yealink's zijn eenvoudig te configureren VoIP toestellen. Het type toestel maakt onder andere onderscheidt in het aantal beschikbare lijnen en LCD (kleuren) scherm. De configuratie van de Yealink toestellen zijn zo goed als identiek en hiervoor kunnen onderstaande instellingen aangehouden worden.

• Log in op de webinterface van de telefoon.
  • Voer hier, indien nodig, gebruikersnaam en wachtwoord in. Standaard is dit Admin (zowel gebruikersnaam als wachtwoord).
  • Klik bovenin op "Account" en selecteer op welke lijn je het VoIP account wilt installeren.

Vul de onderstaande informatie in:

• Account Active: Zet deze op "enabled"
  • Label & Name: Dit zijn vrije velden. Kies hier bijvoorbeeld de extensie en de naam van de medewerker (205 Henk)
  • Register Name & User name: Dit is de inlognaam van het VoIP account dan je wilt instellen en bestaat uit 9 cijfers. Let op dat je dit Account ID ook invult bij "User name".
  • Password: spreekt voor zich en is het wachtwoord wat bij dit VoIP account hoort.
  • SIP Server: sip.verbonden.nl
  • Backup SIP Server: sip.verbonden.nl
  • Enable Outbound Proxy Server: Enabled.
  • Outbound Proxy Server: sip.verbonden.nl
  • Selecteer overal als Poort: Port 5060 of 6060.
  • Transport: UDP.

Kies links in het menu voor "Advanced":

• UDP Keep-alive Interval (seconds): 30
  • Login Expire (seconds): 3600
  • Local SIP Port: bijvoorbeeld 5062
  • Subscription Period (seconds): 1800

Instellen VoIP SIP Yealink