Een VoIP trunk toevoegen

Een VoIP trunk toevoegen.

Afbeelding

Velden

• Beschrijving heeft een beschrijving van het VoIP trunk en standaard wordt deze waarde ook gebruikt voor Uitgaande naam (CLI).
  • Account ID en wachtwoord vormen samen de login voor het toestel en deze worden automatisch gegenereerd.
  • Intern nummer (extensie) is het interne nummer waarmee het VoIP account aangekozen kan worden.
  • Aantal lijnen heeft het aantal gesprekken dat een gebruiker op zijn toestel kan voeren aan. Een doorschakeling geldt niet als een gesprek. Bij meer dan twee lijnen kunnen extra kosten in rekening worden gebracht.
  • 112 regio is de plek waar het toestel wordt geplaatst. De reden dat je dit op dient te geven is zodat met bij een gesprek naar 112 wordt doorgeschakeld naar de juiste centralist. Is de locatie flexibel of in het buitenland dan selecteer je "landelijk".
  • Het Gebruik de CLI informatie van de trunk zorgt ervoor dat een VoIP server of VoIP centrale zelf mag bepalen welk nummer uit hun range wordt meegezonden.
  • Het formaat hiervoor is landcode met +, regiocode zonder 0, telefoonnummer (+31501234567). Mocht dit niet mogelijk zijn omdat bijvoorbeeld de centrale de + niet aan kan dan is "31501234567" toegestaan. Meer over CLI's en DID's.
  • Uitgaand nummer (CLI) is het nummer dat de gebelde in zijn scherm ziet staan. Je kunt hier alleen nummers opgeven die aan je toegekend zijn.
  • Uitgaande nummer onderdrukken spreekt voor zich. Let wel, als "Gebruik de CLI informatie van de trunk" ook aan staat overschrijft dit de "Uitgaande nummer onderdrukken" optie.
  • Uitgaande naam (CLI) wordt gebruikt om bijvoorbeeld de naam van toestel mee te sturen in het scherm bij een interne doorschakeling.
  • Bij mag uitbellen naar kun je opgeven of je bepaalde restricties wilt aanmaken voor dit VoIP account. Standaard mag een gebruiker alles.
  • Gespreksopname is een functionaliteit die later wordt toegevoegd.

Geavanceerde (SIP) instellingen

Als je een VoIP trunk hebt aangemaakt en je klikt op wijzigen zul je een extra link naar Geavanceerde (SIP) instellingen aanpassen vinden. Hier vind je zaken als Connectie afhandeling, NAT ondersteuning, Extra beveiliging en extra instellingen voor Nummerherkenning. Let op: Bij de meeste Asterisk centrales dient de "CLI header" op "Remote-Party-ID" te staan.

Verbinden op basis van IP

Het is mogelijk om een trunk op te zetten op basis van het externe IP-adres van de centrale. Bij 'Geavanceerde (SIP) instellingen aanpassen is het mogelijk om een Vaste hostnaam in te stellen. Hier vul je het externe IP-adres in van de centrale. Vink vervolgens Authenticeer INVITE's uit. In de centrale is het nu niet meer nodig om de Register string mee te sturen.