Verbonden Victor de hond

Wat is een 085 nummer?

Telefoonnummers met kengetal/netnummer 085. Wat kan ik daar mee?

Wat is een 085 nummer?

Telefoonnummers met kengetal/netnummer 085. Sinds 2015 is er een enorme toename in het gebruik van 085 nummers bij bedrijven en op het internet. Maar wat zijn dat voor nummers? Waarom gebruiken bedrijven het kengetal 085 in plaats van bijvoorbeeld 020 voor regio Amsterdam of 010 voor Rotterdam? En wat zijn nu de voordelen voor zzp'ers en bedrijven met een 085 nummer?

De 10-cijferige nummerreeksen die beginnen met de cijfers "085" zijn niet gebonden aan een vaste regio in Nederland. 085-nummers hebben dus geen aansluiting nodig in een vaste woon- of vestigingsplaats, wat voor netnummer 020 voor regio Amsterdam bijvoorbeeld wel het geval is. De 085-nummers worden meestal gebruikt voor elektronische communicatiediensten, zoals bellen via internet (VoIP), maar ook steeds meer (grote) bedrijven stappen over op deze nieuwe, niet regio gebonden nummers. 085-nummers mogen zowel door particulieren als door bedrijven gebruikt worden als kengetal.

Per stuk aan te vragenLage maandelijkse kostenLocatie onafhankelijkLandelijke uitstraling


085: telefoonnummers zonder vaste regio

Door de komst van internet(bedrijven) is er een grote vraag naar netnummers die konden opereren zonder vaste woon- of vestigingsplaats. Waarom? Omdat vele ondernemers landelijk actief zijn en dus niet gebonden willen zijn aan een specifiek deel in Nederland. Denk bijvoorbeeld aan online webwinkels. Internetwinkels leveren hun diensten en/of producten door geheel Nederland en willen dus niet gebonden zijn aan een stuk Nederland. Maar dit geldt ook voor bijvoorbeeld zzp'ers die in heel Nederland diensten aanbieden. Met bijvoorbeeld kengetal "076" was de zzp'er in kwestie al snel veroordeeld tot regio Breda. Door de komst van dergelijke nummers, kunnen ondernemers hun verzorgingsgebied enorm uitbreiden.

Regio-onafhankelijk

Met de komst van 085-nummers, kiezen veel ondernemers (vooral zzp'ers) toch weer voor een vast telefoonnummer. Dit in tegenstelling tot de trend die laat zien dat gebruik van vaste nummers juist afneemt. Vaste telefoonnummers worden al snel geassocieerd met een vestiging, een associatie waar de kleine ondernemer zonder kantoor en/of vestiging zijn of haar voordeel mee kan doen. Regio-onafhankelijke 085-netnummers staan ook wel bekend als: nomadische nummers, niet regio gebonden, landelijk nummer, landelijk kengetal, bedrijfsnummer of niet geografisch gebonden nummerreeks.

Wat zijn de voordelen van een 085 telefoonnummer?

085 nummers hebben enkele voordelen ten opzichte van traditionele lokale/regionale nummers. Dit zijn onder andere:

 • Een 085-nummer geeft het bedrijf een landelijke- en professionele uitstraling
 • Een 085-nummer is regio-onafhankelijk. Ideaal voor als men diensten landelijk aanbiedt
 • Verhuist het bedrijf? Dan verhuist een 085 netnummer altijd mee, ongeacht de nieuwe vestigingsplaats
 • Een bedrijf met meerdere locaties? Treedt naar buiten als één organisatie met het 085-nummer
 • 085-nummers zijn per stuk aan te vragen. 088-nummers gaan in blokken met een minimale afname van 100 stuks
 • De beller betaalt altijd het lokale telefoontarief voor het bellen naar een 085-nummer
 • Webwinkels leveren hun diensten in heel Nederland. Een 085-nummer bevestigd deze uitstraling

085 en haar geschiedenis

Op 18 juli 2006 heeft de Minister van Economische Zaken een wijziging van het nummerplan voor telefoon- en ISDN-diensten gepubliceerd. De nieuwe nummerreeks 085 als telefoonnummer is hierin aangekondigd en de bestemming van een geografische kengetal is geherdefinieerd. De uitgifte van 085-nummers en gebruik van nummers voor VoIP-diensten, zijn nodig om zowel de huidige nummerhouders van geografische nummers als toekomstige nummeraanvragers te kunnen bedienen. De nieuwe regels die gecontroleerd worden door het ACM (voorheen: OPTA) geven duidelijkheid over het juist gebruik van geografische nummers en voorkomen concurrentieverschillen door mogelijk onjuist gebruik van geografische nummers door aanbieders.

Wat zijn de kosten van een 085 kengetal/netnummer?

Een 085-nummer kan vaak al voor enkele euro's per maand verkregen worden. Diverse VoIP-partijen in Nederland zoals Verbonden leveren deze nummers aan particulieren en ondernemers. Het staat de ondernemer vervolgens vrij om dit nummer te gebruiken in zijn communicatiemiddelen. Een 085-nummer wordt op naam geregistreerd en kan dus verhuisd (geporteerd) worden naar een andere telecomleverancier, mocht dit nodig zijn. 085-nummers zijn overigens per stuk verkrijgbaar maar ook in nummerblokken vanaf 10 nummers. Wel zijn er verschillen in contracten bij de VoIP-leveranciers. Zo hanteren velen een jaarcontract, terwijl er bij andere providers dagelijks opgezegd kan worden.

085 nummers en doorschakeling naar je mobiel

Veel ondernemers kiezen tegenwoordig voor een (085)nummer zonder hier een vast toestel aan te koppelen. Door de komst van VoIP-telefonie is dit eenvoudig te regelen. Ondernemers kiezen hiermee wél voor de voordelen wat een vast landelijk nummer hen biedt, zonder daadwerkelijk een fysiek kantoor te hebben. Ondernemers zijn hierdoor flexibel bereikbaar en verbergen op deze wijze hun privé 06-nummer voor klanten.

Realtime onze offerte en heldere informatie in je mailbox? Bij Verbonden geldt: geen langlopende contracten, geen kleine lettertjes of stiekem gedoe. Vraag nu je eigen 085-telefoonnummer aan.

Vraag nu je eigen telefoonnummer aan

VoIP offerte

085 nummer aanvragen

Voordelen van Verbonden

 • Onze diensten kan je altijd per dag aanvragen maar ook stopzetten.
 • Geen langlopende contracten, geen kleine lettertjes of stiekem gedoe.
 • 24/7 zelf jouw telefonie beheren via onze beheeromgeving mijn.verbonden.nl.
 • Open, eerlijk en een persoonlijke benadering door onze medewerkers.
 • Op maat telefonie oplossingen voor optimale bereikbaarheid van onze klanten.
 • Eigen platform, kwalitatief en betrouwbaar netwerk en geen link met KPN.
 • Wij behandelen onze klanten zoals we zelf ook graag behandeld willen worden!
Niet overtuigd? Lees verder...
Voordelen van Verbonden