Verbonden Victor de hond

Actueel

VoIP nieuwsberichten, weblogs en overig. Een overzicht van al onze berichten.

Tip 15: Wist je dat contactgegevens verplicht zijn voor een webwinkel?

Door middel van korte tips zullen de medewerkers van Verbonden uitleg geven over diverse onderwerpen rondom VoIP telefonie. We beantwoorden dagelijks vele vragen die we graag via dit kanaal met onze (nieuwe) klanten willen delen.

Wist je dat contactgegevens verplicht zijn voor een webwinkel?

Online shoppen is hot en om je heen schieten webwinkels als paddenstoelen uit de grond. Met een webwinkel is het extra belangrijk om aandacht te besteden aan je betrouwbaarheid. De wetgeving stelt een aantal voorwaarden waaraan een webwinkel moet voldoen.

Een belangrijk onderdeel hiervan is het plaatsen van jouw bedrijfsgegevens, waaronder een vast telefoonnummer. Verder ben je verplicht om je bezoekers te informeren wie je bent en hoe je zaken doet. Deze informatie moet je duidelijk zichtbaar vermelden op je website. Maak van je website geen speurtocht en plaats je bedrijfsinformatie op een duidelijke plek. Niet alleen onder een weggestopt kopje "algemene voorwaarden", maar ook op een contactpagina of onderin de footer.

Het ACM (Autoriteit Consument & Markt) is hier duidelijk over:

De contactgegevens van uw onderneming “U moet in ieder geval een e-mailadres vermelden, daarnaast een andere mogelijkheid bieden waarmee consumenten direct contact met u kunnen hebben, bijvoorbeeld een telefoonnummer.” Tip: bent u beperkt bereikbaar? Vermeld dit dan duidelijk op uw website.

Vermeld je telefoonnummer dus prominent op je webwinkel en voldoe hiermee aan de eisen die het ACM stelt. Zo verander je een verplichting in een verkoopkans.

Heb je suggesties voor onze rubriek?

Heb je een suggestie? We horen graag van je. Stuur ons een e-mailtje via tips@verbonden.nl en gaan met jouw bericht aan de slag.

Ga terug...

Voordelen van Verbonden

  • Onze diensten kan je altijd per dag aanvragen maar ook stopzetten.
  • Geen langlopende contracten, geen kleine lettertjes of stiekem gedoe.
  • 24/7 zelf jouw telefonie beheren via onze beheeromgeving mijn.verbonden.nl.
  • Open, eerlijk en een persoonlijke benadering door onze medewerkers.
  • Op maat telefonie oplossingen voor optimale bereikbaarheid van onze klanten.
  • Eigen platform, kwalitatief en betrouwbaar netwerk en geen link met KPN.
  • Wij behandelen onze klanten zoals we zelf ook graag behandeld willen worden!
Niet overtuigd? Lees verder...
Voordelen van Verbonden