Tip 2: Scoor hoger in de lokale Google-ranking

Reading time: 1 minutes (292) words

Rick de Jong

Strategy

2022-12-09 09:09:30

Tip 2: Scoor hoger in de lokale Google-ranking

Welkom bij Verbonden

Zoekmachine-optimalisatie op lokaal niveau wordt steeds belangrijker. Een sterke tool om je lokale zoekresultaten mee te verbeteren, is het gebruik van een vast telefoonnummer. Scoor je hoog in de lokale resultaten? Dat betekent dat klanten in jouw omgeving je eenvoudig vinden. Daarnaast vergroot je met een goede lokale score de naamsbekendheid van je bedrijf in jouw regio.

Je kunt het best kiezen voor een vast regionaal nummer, dus 020 voor Amsterdam en 058 voor Leeuwarden. Gebruik dus nooit je 06-nummer en kies bij voorkeur ook niet voor 0800/0900- of 085/088-nummers. Je wilt lokaal zo goed mogelijk scoren en om dit te realiseren is een lokaal nummer de beste keuze.

Een andere stap die je kunt nemen is het vermelden van je bedrijf in Google Places (Google Mijn Bedrijf). Met Google Places maak je gratis gebruik van een lokaal platform en je kunt er zelf alles aan doen om je bedrijf te laten opvallen. Zo kun je foto's, gegevens en de openingstijden van je bedrijf laten zien. Profiteer hiervan!

Heb je suggesties voor onze rubriek?

Heb je een suggestie? We horen graag van je. Stuur ons een e-mailtje via tips@verbonden.nl en gaan met jouw bericht aan de slag.

Door middel van korte tips zullen de medewerkers van Verbonden uitleg geven over diverse onderwerpen rondom VoIP telefonie. We beantwoorden dagelijks vele vragen die we graag via dit kanaal met onze (nieuwe) klanten willen delen.