Rick de Jong

Strategy

2022-12-09 09:09:30

Eenvoudig besparen op telefoniekosten in het buitenland met een VoIP-account

Ben je veel in het buitenland en lopen de gesprekskosten regelmatig op? Overweeg dan om je telefoonnummer uit te breiden met een VoIP-account. Met een app (bijvoorbeeld Zoiper) verandert jouw smartphone in een VoIP-telefoon die via internet jouw telefoon koppelt aan de online telefooncentrale. Je kunt nu direct gesprekken ontvangen en zelf ook bellen via internet.

Je belt in het buitenland dan tegen Nederlandse tarieven en het ontvangen van je doorgeschakelde gesprekken is gratis. Het enige dat je nodig hebt is een internetverbinding in het land waar je bent.

Voorbeeld: T-Mobile rekent voor bellen naar Nederland vanuit Duitsland € 0,23 per minuut. Via VoIP kost zo'n gesprek je slechts € 0,02 per minuut. Bellen buiten Europa zorgt voor een nog grotere besparing. Daar lopen de kosten al snel op tot meerdere euro's per minuut.

Heb je suggesties voor onze rubriek?

Heb je een suggestie? We horen graag van je. Stuur ons een e-mailtje via tips@verbonden.nl en gaan met jouw bericht aan de slag.

Door middel van korte tips zullen de medewerkers van Verbonden uitleg geven over diverse onderwerpen rondom VoIP telefonie. We beantwoorden dagelijks vele vragen die we graag via dit kanaal met onze (nieuwe) klanten willen delen.