Rick de Jong

Strategy

2022-12-09 09:09:30

Landelijk actief? Kies dan een 085-telefoonnummer

Vroeger kreeg je standaard een vast nummer met een kengetal. De eerste drie cijfers van jouw telefoonnummer gaven aan uit welke regio je kwam. Zo is Amsterdam 020 en bel je mensen uit Groningen met 050. Bij een verhuizing had je echter een probleem. Je nummer verviel, je moest iedereen op de hoogte brengen van je nieuwe telefoonnummer en al je drukwerk kon zo de prullenbak in.

Gelukkig kan je netnummers tegenwoordig meenemen. Een 020-nummer kan je met een VoIP-provider actief houden, ook als je naar een andere regio verhuist binnen Nederland. Handiger is gebruik te maken van het kengetal “085”. 085-nummers zijn vaste nummers waar geen regio aan gekoppeld is. 085-nummers worden vooral gebruikt door ondernemers en bedrijven die actief zijn in heel Nederland en dus hun diensten door het hele land aanbieden.

Een goed voorbeeld hiervan is een zzp’er die zich richt op klanten uit het hele land. Kies je voor een 050-nummer voor Groningen? Dan heb je kans dat jouw klandizie zich beperkt tot Noord-Nederland. Met een 085-nummer weet een klant uit Limburg je ook te vinden. Extra bereik uit regio’s waar je anders niet snel voet aan wal zetten.

Heb je suggesties voor onze rubriek?

Heb je een suggestie? We horen graag van je. Stuur ons een e-mailtje via tips@verbonden.nl en gaan met jouw bericht aan de slag.

Door middel van korte tips zullen de medewerkers van Verbonden uitleg geven over diverse onderwerpen rondom VoIP telefonie. We beantwoorden dagelijks vele vragen die we graag via dit kanaal met onze (nieuwe) klanten willen delen.