De voor en nadelen van de prepaid simkaart

Reading time: 2 minutes (326) words

Rinse Boorsma

Planning & Communication

2022-12-09 09:09:30

Wat is een handige keuze?

Een prepaid simkaart is een klein (sim)kaartje die je kunt gebruiken voor je mobiele telefoon, bijvoorbeeld je iPhone, smartphone, iPad en andere toestel. Hiermee krijg je toegang tot het netwerk van een provider en kan je bellen en gebeld worden. Zonder een simkaart kun je met je mobiele telefoon eigenlijk niet zo veel. Je kan zo'n Prepaid SIMkaart online kopen maar natuurlijk ook in een winkel.

Prepaid, het woord zegt het al ‘in het voren betaald’. Je moet dus vooraf betalen om te kunnen bellen met je prepaid simkaart. Je betaalt vooraf voor een opwaardeercode, welke je kunt kopen bij supermarkten, tankstations belwinkels of via internet. Deze opwaardeer-code kun je vervolgens activeren op je mobiele telefoon zo dat enkele seconden later je beltegoed is opgewaardeerd.

De belangrijkste voor en nadelen van prepaid

Het grote voordeel van een prepaid simkaart is dat je geen financiële risico’s loopt. Je kunt bellen zolang er beltegoed op je simkaart staat, wanneer dit verbruikt is kun je niet meer bellen en zal je opnieuw moeten opwaarderen. Zo kom je niet voor torenhoge telefoonrekeningen te staan en voorkom je onverwachtse kosten. Met name in het buitenland, waar veel mensen voor onverwachte kosten komen te staan, kan een prepaid simkaart een veilige uitkomst zijn.

Prepaid bellen en VoIP

Het bellen via prepaid is in de meeste gevallen duurder dan bellen met een mobiel abonnement. Wel kunnen prepaid simkaarten gekoppeld worden met de VoIP telefoondiensten van Verbonden. Zo bespaar je eenvoudig op je uitgaande belkosten. Doordat onze telefooncentrale jouw belt, verlopen de gesprekskosten via de telefooncentrale terwijl jouw prepaid toestel enkel en alleen een oproep ontvangt. Ideaal en wel zo voordelig.