Ondersteuning voor UBL (Universal Business Language)

Reading time: 1 minutes (185) words

UBL

UBL (Universal Business Language) is de standaard voor universele uitwisseling van informatie, waaronder facturen (e-factureren ). Door deze universele standaard zijn onze klanten nu in staat om facturen automatisch in te lezen in hun softwarepakket dat UBL ondersteunt voor hun facturatie/boekhouding.

Het nadeel van PDF is dat 100% herkenning door de software van de ontvangende partij lang niet altijd mogelijk is en facturen in veel gevallen handmatig overgenomen moeten worden in de boekhouding. Dat laatste levert onnodig werk op. Door de factuur nu óók in UBL aan te bieden, kan deze automatisch leiden tot een boekingsvoorstel omdat 100% duidelijkheid is over de factuurelementen, zoals het factuurbedrag, de BTW, maar ook het KvK-nummer en bankrekeningnummer van de leverancier. Hierdoor kan ook een nieuwe leverancier met één druk op de knop toegevoegd worden op basis van een UBL-factuur.

Vanaf 1 maart 2017 sturen wij het UBL .xml-bestand mee in de e-mail. Uiteraard vind je ook het PDF-bestand in dit bericht voor de volledigheid.

Rinse Boorsma

Planning & Communication

2022-12-09 09:09:30