Rinse Boorsma

Planning & Communication

2022-12-21 03:21:04

VoIP app van Verbonden voor iOS en Android.

Wat is er nieuw in de Verbonden app?

Met de Verbonden app maak je je zakelijk bereikbaar op hun smartphone en geef je ze zo de flexibiliteit om te werken waar je wil. 

Voor het ontwikkelen van de nieuwe Verbonden app hebben onze mobile apps ontwikkelaars gebruikgemaakt van de laatste technieken en processen. Dit maakt de app niet alleen toekomstbestendig, maar ook stabieler. Wat er allemaal is vernieuwd en verbeterd? Dat zetten we hier voor je op een rij.

Verbeteringen aan de achterkant

De achterkant van de app, de back-end, is volledig vernieuwd. De basis van de code is voor iOS en Android nu grotendeels hetzelfde, wat het makkelijker maakt om de app sneller door te ontwikkelen.

Van twee-stapsgesprekken naar call-through techniek

Om met VoIP te kunnen bellen, is een stabiele internetverbinding (4G of WiFi) nodig. Is deze internetverbinding er niet en heb je bellen met VoIP uitgeschakeld, dan wordt gebruik gemaakt van de nieuwe call-through techniek. Voor een uitgaand gesprek wordt eerst een telefoongesprek opgezet vanuit je mobiele provider naar de hosted omgeving en vervolgens naar het gekozen contact. Op deze manier wordt het zakelijke nummer meegestuurd in plaats van het mobiele nummer.

Scheiding in gesprekkenlijst

oor de gesprekkenlijst maken we gebruik van een nieuwe API, die ook voor de Verbonden webphone wordt gebruikt. Met deze API is het mogelijk dat de ingelogde Gebruiker alleen de eigen gesprekken ziet in de recentegesprekkenlijst. Voorheen zag de Gebruiker alle gesprekken van de organisatie, wat niet altijd wenselijk is. Uiteraard blijft het mogelijk om – met de juiste rechten – de volledige gesprekkenlijst onder Instellingen en Gesprekken in te zien.

Standaard versleutelde gesprekken

In de nieuwe app zijn alle VoIP-gesprekken standaard versleuteld, zodat je veilig kunt bellen zelfs wanneer het WiFi-netwerk niet beveiligd is.

 

 

 

Nieuw en gebruiksvriendelijk design

Wanneer je de nieuwe app opent, springt het nieuwe design meteen in het oog. De app ziet er rustiger, fris en modern uit. Er is bovendien meer contrast toegevoegd voor inkomende gesprekken, voor wie dat nodig heeft. De notificatiekleuren voor opnemen en wegdrukken zijn groen en rood gemaakt, om sneller te kunnen beslissen wat er met een oproep moet gebeuren.

Verbetering in audiokwaliteit

Een goede internetverbinding is natuurlijk van belang voor de audiokwaliteit van gesprekken. Om de audio van een gesprek te optimaliseren, kijken we tijdens het gesprek naar de kwaliteit en beschikbare bandbreedte. Tijdens het gebruik passen we die bandbreedte aan als we zien dat het netwerk waarover je belt minder bandbreedte of meer vertraging heeft.

 

 

Een aantal schermen van de nieuwe Verbonden app

Belangrijk om te weten over de ontwikkeling van VoIP apps Wanneer je met het besturingssysteem van een andere partij werkt, zijn er beperkingen in wat je kunt realiseren. Zo mogen onze apps door de restricties van iOS en Android maar beperkt op de achtergrond draaien. Bij inkomende gesprekken moet daarom eerst een bericht worden gestuurd om de app te activeren, vervolgens sturen we het gesprek door naar de app. Wil je dit nog beter laten werken, dan kun je er voor kiezen om aan te geven dat de app altijd op de achtergrond mag draaien.

Besturingssysteem iOS maakt het voor VoIP app ontwikkelaars daarnaast nog lastiger: het laat VoIP apps altijd een keer rinkelen bij een binnenkomende oproep, ook wanneer deze niet meer beschikbaar is. Als een gebruiker bijvoorbeeld in een belgroep zit en zijn collega heeft al opgenomen, zal de app toch een keer overgaan. Dit kan voor verwarring zorgen.

Binnen de grenzen van de besturingssystemen doen wij er alles aan om de app zo goed mogelijk te laten functioneren, maar dit verklaart in het kort waarom sommige specifieke problemen niet te voorkomen of op te lossen zijn. Daarom is het altijd een goed idee om je klanten te adviseren hun 06-nummer als back-up in te stellen voor inkomende gesprekken, of een combinatie van de Verbonden app (onderweg) en de Webphone (op de laptop of pc) te gebruiken.

Nieuwe release en installatie

Je hoeft niets te doen om van de nieuwe app gebruik te kunnen maken, deze wordt via de reguliere app-update doorgevoerd. Opnieuw inloggen is niet nodig. Handmatig updaten kan uiteraard ook. Maakt jenog geen gebruik van de app? De Verbonden app kan gratis worden gedownload op Play Store en in de App Store.