Tip 6: Neem je gesprekken op. Zo weet je altijd wat er afgesproken is.

Reading time: 2 minutes (350) words

Erik van der Meulen

Strategy

2022-12-09 09:09:30

Tip 6: Neem je gesprekken op. Zo weet je altijd wat er afgesproken is.

Welkom bij Verbonden

Met je mobiel is het niet mogelijk een telefoongesprek op te nemen. Er zijn wel apps die dit beloven, maar die bieden geen betrouwbare en vooral ‘simpele’ oplossing. Hoe handig is het als doorgeschakelde gesprekken direct worden opgenomen? Opnames die je altijd online kunt terugluisteren of kunt downloaden als MP3 en bewaren in je archief?

Het opnemen van gesprekken kan reuze handig zijn. Als het gaat om simpele zaken, zoals het vergeten van de naam van een beller of de telefonische bestelling als je een snackbar runt. Als je het even niet meer weet, heb je altijd een back-up achter de hand.

Maar ook voor meer gecompliceerde zaken kan het handig zijn. Wat als jij en je opdrachtgever of klant het ergens oneens over zijn? Je weet zeker dat je X h ebt afgesproken, maar de andere partij beweert dat Y de afspraak is? Het afspelen van het opgenomen audio-bestand biedt dan uitkomst en kan helpen om een conflict te voorkomen.

Het is overigens gewoon wettelijk toegestaan om je telefoongesprekken op te nemen. Wil je toch liever wat meer transparantie bieden aan jouw bellers? Speel dan voorafgaand aan het gesprek een melding af met een tekst als: "Dit gesprek kan worden opgenomen om de kwaliteit van onze dienstverlening te verbeteren."

Heb je suggesties voor onze rubriek?

Heb je een suggestie? We horen graag van je. Stuur ons een e-mailtje via tips@verbonden.nl en gaan met jouw bericht aan de slag.

Door middel van korte tips zullen de medewerkers van Verbonden uitleg geven over diverse onderwerpen rondom VoIP telefonie. We beantwoorden dagelijks vele vragen die we graag via dit kanaal met onze (nieuwe) klanten willen delen.